Ultimativni Speed Triple

Triumph priprema novu, R verziju njihovog najprodavanijeg nejkeda  Speed Triple. Cilj im je da naprave motor koji nije samo kozmetička alteracija osnovnog modela i koji će ponosno nositi R oznaku. Prethodne R verzija Triumph modela su, uglavnom imale unapređene kočnice i ogibljenje u odnosu na osnovni model. Sa Speed Triple R planiraju da odu korak dalje sa detaljima kao što su: ultra-lake felne od kovanog aluminijuma, ABS koji može i da se isključi, unapređeni menjač, kvalitetnije gume, oplate od karbonskih vlakana itd…

Speed Triple je jedan od njihovih najvažnijih modela koji ima najveći udeo u ukupnoj prodaji – čak 12.5%. Zbog toga žele da R varijanta bude nešto posebno.  Tako će imati Ohlins ogibljenje na oba točka, kao i superbike verziju Brembo radijalno postavljenih Monobloc klješta sa ABS-om koji se može isključiti (jedini takav na Triumph motociklu). Oplate od karbonskih vlakana na rezervoaru i hladnjaku su napravili ljudi koji iste prave za Lamborghini.

Dobio je i Pirelli Supercorsa SP gume, karakteristični, crveni, R podram sa potpuno redizajniranim menjačem. Kao šlag na tortu dolaze i ultra-lake felne od kovanog aluminijuma koje teže 0,7kg (prednja) i 1kg (zadnja), čime se značajno smanjuje neogibljena masa a samim tim i inercija, čime je motor mnogo agilniji.

U prodaji se očekuje od marta naredne godine u beloj i crnoj varijanti. Iako još uvek nije zvanično najavljena cena, očekuje se da će biti oko 14.500€.

    

Zaključeno je komentarisanje.