Ulična škola vožnje po gužvi

Ajmo sada jednu grupnu terapiju. Zatvorimo oči pokušajmo da se setimo današnje gužve kroz koju smo prošli. Zamislite gomilu automobila koji su menjali trake, naglo kočili, psovali jedni druge. Onda zamislite koliko puta ste pogledali u pešake, pretpostavili šta će oni da urade, gledali u vaše cajgere, onda znakove na putu. Da nisu one trake na putu klizavija danas nego obično? Vozači sa mobilnim telefonima, koji voze jednom rukom, i Vi koji pokušavate da u njihovo ime razmišljate šta bi mogli da urade. Jako sunce, loše štopaljke one narandžaste lade ispred… Noćna mora?

Ok, ajde, otvorite oči, kome su se oznojili dlanovi, neka ih obriše o butine. Zaista, vožnja po gužvi može da bude veoma naporna za vozača motocikla. Zašto? Pa zato što moraš da napregneš sva čula (aj baš na mirisu možeš i da kiksneš…) da bi ispratio sve što je potrebno. I još, posle svega moraš da „obradiš podatke“ da bi pravilno reagovao na sve njih. Ukoliko pogrešiš, ne valja… Motoristi najčešće ne dobijaju drugu šansu… Ovo su ustvari neka pravila koja sam čitao po raznim sajtovima. Kada se sve sabere, postoji 15, uh, kako bi ih nazvao… Aj da kažemo strategija, koje bi mogle biti od pomoći u vožnji kroz gužvu. Aj se kladimo da ćete provaliti da ste mnoge strategije i sami upotrebljavali.. instiktivno…

Gledajte u glavu vozača
Gledanjem u pokrete glave vozača kroz staklo ili retrovizore je dobar način da predvidimo nagla skretanja vozila. Većina vozača ne skreće dok ne pogleda u tu stranu, pa makar i ne gledao u retrovizor.

Verujte svojim retrovizorima (ali nemojte da se kunete u njih)
Svakako da su retrovizori sastavni deo normalne i sigurne vožnje, ali pogled preko ramena je ipak prava stvar. (Pa o tome je i Severina pevala, ej, Seve, jebote) Time eliminišeš mrtvi ugao.

Beži od pozicije „pored“ u raskrsnicama i isključenjima sa ulica
Iako ovo zvuči prosto i benigno, po onim statistikama, najveći broj kolizija se dešava upravo na raskrsnicama i isključenjima sa ulica, zato beži od pozicije između vozila i ideje da se vozač setio da je omašio skretanje pa naglim pokretom čisti mrtav ugao, praveći mrtvog motociklistu.

Mazi kočnicu i kada ne kočiš
Svi znate koliko često morate da brzo da reagujete i koliko je to „brzo“. Zato, uvek neka bar jedan prst bude na kočnici, a desna noga blizu nožne. Zlu ne trebalo.

Budite primećeni
Trudite se da Vas i vozači i pešaci primete na ulici. Vozite sa dugim svetlima, ako vozite iza neke dobre cice, a Vi onda spustite svetlo uz opasku “ovo je jedino što mogu da spustim gledajući u Vaše lepe usne…” (za bliže informacije obratite se Andreju i Endurcu). Bilo bi dobro kada bi vaša oprema bila u nekim bojama koje se lako primećuju.

Vozite na sredini skale obrtaljke
Zašto? Pa zato jer u tim obrtajima imate dovoljno snage da naglo ubrzate, ali i pri puštanju gasa dešava se usporavanje agregatom. Druga stvar je to što se čujete. (Neki se mogu BAŠ čuti, za bliže informacije stati iza Pablovog VTR-a)

Saobraćaj usporava? Lagano se skloni u stranu
Ovo Vam može pomoći da lakše furnete ako je potrebno. Takođe Vas može spasiti da ne imitirate jaguarov znak na nekoj haubi koja je zaboravila da ukoči. Kada se zaustavite, 95% opasnosti dolazi odpozadi, oči u retrovizore, ruka na kvačilo, i u prvu brzinu.

Zveraj okolo
Ako stalno zveraš unaokolo i kada nema zgodnih cica pored puta, šanse da se dese iznenađenja su svedene na minimum. Ako znaš šta se oko tebe dešava, znaćeš i šta možeš da očekuješ. Ako planiraš da gledaš u to dupe sve dok ti vrat ne kaže da ne može više da se iskrene, onda bolje reši ostavinske papire, da tvoji nemaju problema sa imovinom. Zveraj okolo!

Skretanje iz suprotnog smera
Ako nailazite na auto koji se iz suprotnog smera sprema da skrene preko vaše trake, budite sigurni da Vas taj auto primeti. To je samo jedna stvar i ne rešava problem koji bi mogao da se pojavi. Obratite pažnju na to koliko je zakrenuo točkove, položaj ruku na volanu i ono u šta taj vozač gleda. (Ako obojica gledate u isto dupe, trudite se da vi prvi skinete pogled) Ako vidite pomeranje, budite spremni da kočite, ubrzavate, skrećete…

Pregled podloge
Obratite pažnju na podlogu kojom vozite. Na mestima na koima su česta zaustavljanja, na sredini trake uglavnom bude masno, slična stvar je na mestima gde je put talasast. Na autobuskim stajalištima, kao po pravilu, kaplje neko ulje. Pored voznog dela ulice, na krivinama uvek ima prljavštine. Gledajte… Šta da Vam kažem.

Vozi u otvorenim prostorima
Upotrebi veličinu motora i promuvaj se do nekog otvorenog prostora u gužvi. Izbegavaj vožnju “u bulji”. Trudi se da ne voziš stalnom brzinom, na taj način te vozači u koloni primećuju kao strano telo, a ne kao deo cirkusa.

Levi palac neka samo roka
Kada si u gužvi, slobodno se razbacuj migavcima. Malo desni, pa otkaži, malo levi. Na taj način ćeš privući pažnju vozila oko sebe i imaće u vidu tvoje postojanje. Pominjaće ti majku, uglavnom u sebi, ali će ti instiktivno praviti prostora. A kao ti njima ne pominješ familiju ispod kacige? Bolje da se psujete u vožnji, nego da se “poljubite”.

Lepo je biti tanak! (Nemoj da je neko ovo zloupotrebio)
Velika prednost vozila koja mogu da stanu jednu traku je to što onda imaju “dve” trake u jednoj, pa mogu da idu levo i desno. To nam daje mogućnost da vidimo dalje od vozača automobila i pre uočimo prepreke na putu.

Više načina za izbegavanje
Motor je lakši, upravljiviji od kola tako da uvek imamo više načina za izbegavanje problematičnih situacija. Aj da kažemo da skoro uvek postoji način za izbegavanje. Izletanje na trotoar je sigurno bolja varijanta nego pod haubu jugića. (Ne računajući da je na trotoaru četa đaka, rođenih u istom danu…) Trudite se da u glavi imate rutu za izbegavanje sranja.. ona se menja u sekundi, ali važno je da postoji…

Koristi “štit”
Ma ovo ste sigurno radili. Dve trake koje skreću u levo, ti se montiraš u levlju i čekaš skretanje, puštaš vozilo sa tvoje desne strane da te štiti. Analogno tome i skretanje u desno… Drugo, pošto ne ludujemo po gradu (bar ja ne ludujem) sačekajte trenutak pošto se otvori zeleno, skoro uvek postoji ludak koji vata debelo narandžasto na poprečnoj ulici i ide vrlo brzo…

Eto to je nešto što sam, ne mogu da kažem preveo, ali ajd, prepričao sa nekih sajtova na internetu. Problemi koje imamo dok se vozimo su problemi koje imaju motoristi svuda u svetu. Svakako moramo da budemo svesni svojih mana da bi mogli da smanjimo broj sranja koja mogu da nam se dese. Ne pobeđuje onaj koji zna u čemu je dobar, već onaj koji je svestan gde je loš. Nikada ne dozvolite sebi da pomislite da ste savršeni učesnik u saobraćaju, nepažljivi će vrlo brzo da Vam dokažu da niste. Na žalost, to urade na veoma bolan način.

Aj, bezbedno…

    

Zaključeno je komentarisanje.