Radijalni, bi-rotacioni agregat sa balansiranim klipovima

Iza ovog komplikovanog naslova nalazi se još komplikovaniji agregat, delo Devaere Engineering firme, koji bi vrlo lako mogao naći mesto u nekom budućem motoru. Iako su različite varijante radijalnih mašina uglavnom bez većeg uspeha, isprobavane na motorima (i automobilima, kad smo već tu), ova ima potpuno drugačiji koncept, koristeći dobre osobine oba tipa agregata, generišući i nove iz ove simbioze.

Postoje četiri klipa, u paru po dva, koji se kreću gore-dole, kao kod klasičnog motora. Isti klipovi pravolinijsko kretenje prenose na radilicu, koja sada kružno kretanje prenosi na… nazvaćemo ga blok motora, tako da se blok, zajedno sa klipovima i cilindrima okreće unutar agregata u suprotnom smeru od radilice. Sigurno se pitate, šta se ne okreće u ovom motoru?

Jedini stacionarni deo ovog motora je kućište u kojem se nalaze usisni i izduvni ventili. Oni su raspoređeni u krug, tako da cilindi uvlače smesu, pale je i izbacuju izduvne gasove kako prolate pored njih! Ako vam nije jasno kako to funkcioniše, pogledajte video koji sve objašnjava (ne bojte se da ga pogledate višu puta)

U ovom primeru postoje po tri usisna i izduvna otvora, tako da tokom jedne kompletne revolucije, jedan cilindar odradi 3 OTO ciklusa! Međutim, promenom broj cilindara i prenosnog odnosa planetara, može se dobiti veći broj ciklusa, uz, naravno postavljenje proporcionalno više usisno/izduvnih otvora. Tako se, u zavisnosti od namen agregata, može balansirati efektivni broj obrtaja u odnosu na pravi u oba smera….

Prednosti ovakvog agregata su višebrojne, počev od mirnog rada (malo vibracija), smanjenog žiroskopskog efekta zbog suprotnog smera rotacije radilice i bloka, jednostavnosti – deluje čudno ali motor ima manje pokretnih delova jer mu nisu potrebni usisno/izduvni ventili i njihov razvod pa sve do snage i obrtnog momenta koji ne manjkaju ovom motoru, zahvaljujući velikom broju OTO ciklusa. Poređenja radi, klasični četvorocilinrični agregat ima dva paljenja (sagorevanja u cilindrima) tokom jednog kruga radilice, radijalni wankel 3 a ovaj agregat čak 12 (svaki klip po 3)!

Iako po dizajnu liči da mu je mesto prvenstveno u avionu, ne vidim razlog zašto se ne bi našao i u motoru. Uz malo inženjerskog truda, mogao bi da se smesti i unutar zadnjeg točka, što bi dovelo do nekih novih pravaca u dizajniranju motora. Doduše, time bi se povećala neogibljena masa ali to je, opet, inženjerski problem… Nadamo se da ćemo u skorijoj budućnosti videti primerak koji radi…

    

Zaključeno je komentarisanje.