Povratak u budućnost skutera, epizoda Milano 2010

Na moto sajmu u Milanu, imamo prilike da vidimo dva koncept skutera kojima BMW i Honda žele da nam pokažu svoju viziju budućnosti većih skutera.

BMW je predstavio svoj Concept C skuter. Pokretaće ga potpuno novi dvocilindrični agregat čiju zapreminu još uvek ne znamo, preko standardne CVT transmisije. Skuter donosi nešto drugačiji izgled u odnosu na današnje skutere, svakako obogaćen određenim vizuelnim detaljima sa postojećih BMW motocikala. BMW ne bi bio BMW kad na svoj koncept ne bi stavio neke ekstravagantne dodatke, poput kamere za pogled unazad… Pitanje je veliko koliko je to korisno i dal će uopšte postojati na standardnoj verziji, ali svakako doprinosi kul faktoru ovog koncepta.

Saznajemo da BMW planira tri verzije takvog skutera, od kojih će jedna verzija imati potpuno električni pogon, što na kraju krajeva i očekujemo od skutera budućnosti.

Svoje viđenje budućnosti nam donosi i japanski proizvođač Honda, svojim Honda Mid Concept skuterom. Za razliku od BMW-a, Honda je bila skromna i samo rekla da će njen skuter ‘promeniti način na koji shvatamo putovanje na dva točka‘ tvrdeći da su uspeli da spoje ‘inovativno razmišljanje i nove tehnologije da bi dobili multidisciplinarnu mašinu‘. Nije nego.

Od tih ‘revolucionarnih’ novina koje taj skuter donosi, saznajemo da poseduje duplo kvačilo poput veće sestre Honde VFR1200F, umesto standardne CVT transmisije.

    

Zaključeno je komentarisanje.