Povratak dvotaktnih motora

Norton Villiers (britanski proizvođač motora koji nema veze sa Nortonom) najavljuje svoj povratak sa novom generacijom dvotaktnih motora u skorijoj budućnosti. Po njihovim tvrdnjama, razvili su novi koncept motora koji ima prednosti “dvotaktaša” – malu težinu i veću snagu ali nemaju problema sa poštovanjem zakona o izduvnim gasovima.

Njihovi motori, za razliku od starijih generacija dvotaktaša ne koriste mešavinu benzina i ulja, već čist benzin bez aditiva, zahvaljujući korišćenju najnovijih tehnologija. Iako nisu objavili sve detalje oko novog motora jer su mnoge inovacije u procesu patentiranja, otkrivaju nam da su površine pokretnih delova tretirane na poseban način i da im nije potrebno podmazivanje! Takođe govore o keramičkim ležajevima, tefloniziranje površina i slično. Tu se spisak inovacija ne završava, već se nastavlja njihovim sopstvenim sistemom super-punjenja gorivom koji im daje mnogo više snage od sličnih motora. Pominje se i lasersko paljenje smeše umesto klasičnih svećica.

Prednosti ovakvog smera razvoja su višestruke, po njihovim rečima. Njihov motor daje oko 30% više snage od ekvivalentnog četvorotaktnog motora, jer je kod dvotaktnih motora svaki drugi takt radni a kod četvorotaktnih svaki četvrti. Takođe, proizvodnja takvih motora je za oko 60% jeftinija od procesa proizvodnje ekvivalentnoh četvorotaktaša. Na kraju, zahvaljujući većoj snazi koju ovi motori poseduju, može se smanjiti radna zapremina motora. Tako će, recimo standardni motor od 1000cc, sasvim adektvatno, po performansama, zameniti naš od 600cc. To znači manje takse za registraciju, manju potrošnju goriva, manju emisiju izduvnih gasova itd…

Da li nam se stvarno vraćaju “cvaje” i to na velika vrata, ostaje nam da vidimo…

    

Zaključeno je komentarisanje.