Od krša do remek dela

Fascinantna stvar je koliko talentovanih ljudi ima u ovoj našoj zemlji koji su totalno nepoznati široj javnosti. Evo prilike da upoznate jednog takvog čoveka – kolegu PICASOO MZ-a iz Svilajnca. Da živi na zapadu imao bi svoju TV seriju, a ovako… Pa nije loše ni naslovna strana BJB-a…

—-

16.09.2007

Ovako je izgledao MZ sredinom septembra 2007 kada sam ga prvi put gledao.Stajao je u garaži 15 godina a da nije ni paljen, s’ vremena na vreme je (po priči vlasnika) verglan na “suvo”. Stariji gospodin-vlasnik je tražio 200 evra a uz njega je nudio još jednu mašinu(doduše rastavljenu) pride.Bez pogadjanja se dogovorismo i par dana kasnije se MZ TS 250/1 iz 1979 godine našao u mojim rukama.Prvobitno sam hteo da ga jednostavno restauriram tj.da poskidam delove, očistim, prefarbam i eventualno sve propalo zamenim novim…

27.09.2007

Na prethodnoj slici se vidi da je motor sav u ulju i prasini (najgora moguća kombinacija za čišćenje). Pre nego sam ga uneo u radionicu želeo sam da se uverim, radi li ovo čudo uopšte. Nakon čišćenja karburatora, štelovanja platina (hvala TS CHOPPER-u na savetima) “deda” se oglasio. Par dana sam ga sa malo većom mešavinom (1:70-80) vozikao u blizini kuće jer se redovno gasio zbog prljavštine u rezervoaru. Akumulator nije imao, pa sam ga redovno gurao do kuće kako bih ga na ispravljaču od 6v ponovo upalio.Na ovoj slici se vidi samo očišćen karburator. Pošto sam se uverio da mašina “broji” nema čukanja i lupanja (što mi je poznato jer sam nekoliko godina vozio i sam servisirao Wartburga pa znam kako dvotaktni motor zvuči pre “kovanja”) red je bio da se useli u radionicu.

06.10.2007

Zbog malog prostora na vratima radionice (koja se nalazi u podrumu kuće) morao sam da krenem sa rasturanjem napolju kako bi mogao da udje u radionicu. Prilikom sklapanja (Bože zdravlje) postupak će biti obrnut.

09.10.2007

Prvi na redu je bio motor, koji je bio u solidnom stanju. Čišćenje, poliranje i na kraju farbanje. Najgore je čistiti kombinaciju ulja, masti i prašine. UŽAS!!!

13.10.2007

Kada sam već krenuo sa razmišljanjem da radim preradu rešio sam da ništa ne prepravljam. Dakle, da u svakom trenutku ovaj stari MZ mogu da vratim u originalno stanje.Osim zavarene bočne nožice na zadnjoj viljušci ništa nije prepravljano već samo nadogradjeno!!! Prilikom smišljanja zadnjeg branika prvi put mi se “ukazala” ideja da bih mogao da pravim neku vrstu bober bike-a.

22.10.2007

Kakav je to bobber ako noge vozača stoje uspravno sa telom, morao sam da smislim kako da držač nogu smestim napred, a ram TS-a nema lučnu cev koja se spušta iz prednjeg dela rama. Na um mi je palo da mogu da iskoristim stare governale od PONI motora koje sam planirao da stavim na MZ, tako što sam ih prepravio i uglavio na mesto gde su stajali stari držači, naravno bez ikakvih prepravki na samom ramu. Kasnije je trebalo smisliti prenos za nožicu menjača, što nakon kratkog mozganja izgleda ovako.

Nožica zadnje kočnice je ostala ista, i pritiska se petom jer mi je to bilo najbezbolnije rešenje po ram motora.

26.10.2007

Muke moje niko ne zna!!! Šta da radim sa auspuhom… Prethodni vlasnik (ili neko drugi) ga je nekoliko puta vario-sekao-vario-sekao-vario-sekao… Nakon čišćenja iznutra i pranja pod pritiskom zavario sam na nekoliko mesta, očistio, stavio par ukrasa i prefarbao vatrostalnom farbom.

30.10.2007

S’ obzirom da je nosač obrtomera bio slomljen pa ružno krpljen a i sam obrtomer nije bio u redu, rešio sam da stavim samo brzinomer i to da preostali držač okrenem tako da stoji na sredinu. Planirao sam i da stari far zamenim manjim farom od TOMOS-a 14m (popularne “čestrnaestice”). Dakle, far je trebalo da stoji na sredini i u visini rezervoara, slučajno sam ga stavio na držač brzinomera dok sam radio nešto za radnim stolom i kada se okrenuo vidim da ovako podignut baš lepo stoji. Znači pravimo držač za far, ali kako? I ranije sam nešto vario i pravio od običnih lanaca tako se odlučih da držač pravim vareći kariku po kariku najobičnijeg lanca.Kasnije sam lanac stavljao na skoro sve što sam doradjivao, kao neko obeležje.(Moram da priznam da me je malo inspirisao i čuveni “Chain bike” koji je napravio bike guru Indian Larry.) Ovo je prvi zvanični izgled budućeg MZ bobber-a i prva postavka rezervoara od stare Danuvie.

    

2 Komentara za “Od krša do remek dela”

  1. gordan says:

    Svaka čast majstore! Pohvala za požrtvovanost, entuzijazam, detaljan tekst . Neka ti što više dobrih motora dođe pod ruke, da ti zena dozvoli da ih radiš, a mi da čitamo..

  2. slave000 says:

    Svaka čast!

Zaključeno je komentarisanje.