Kako je nastala Yamaha

Tri zvučne viljuške - zaštitni znak YamaheYamaha korporacija kakvu danas poznajemo nastala je pre više od sto godina. Primarna delatnost bila joj je proizvodnja muzičkih instrumenata, malih orgulja, pijanina i klavira.U poslednjem delu opusa o japanskim proizvodjačima motora pročitajte kako je to Yamaha postala svetski poznata firma i koji su je modeli proslavili.

Torakusu YamahaNippon Gakki Co. koja je kasnije prekrštena u Yamaha osnovao je 1890 Torakusu Yamaha. Kao što je rečeno u uvodu kompanija se od osnivanja bavila proizvodnjom muzičkih instrumenata. Počeli su sa malim orguljama i klavirima, a danas su jedan od najvećih proizvodjača opreme za muzičare na svetu. Ako ste se nekad pitali šta znači logo na rezervoarima Yamahinih motora, u pitanju su 3 ukrštene zvučne viljuške. Baš zahvaljujući proizvodnji tih viljuški i delova za klavire, majstori u Yamahi stekli su veliko iskustvo u radu sa metalima i raznim legurama. To iskustvo u kombinaciji sa onim stečenim u II svetskom ratu kao i velika potražnja za jeftinim prevoznim sretstvima (o kojoj je bilo reči u prethodnim istorijatima) dovelo je do taga da Yamaha započne proizvodnju motocikala.

Prva Yamaha iz fabrike izašla davne 1955 godine. U pitanju je model YA-1. Za razliku od prvenaca ostalih japanskih proizvodjača ovaj motor je bio dosta ozbiljniji, verovatno zato što je bio kopija DKW-a. Pokretao ga je dvotaktni agregat od 123ccm sa celih 5,6ks i 9,4 Nm obrtnog momenta.Važno je napomenuti i da je ovo bio pravi motocikl, da nije koristio ram od bicikle. Naravno, ovako dobar motor pratila je i velika cena: u vreme kada je plata fakultetski obrazovanog muškarca bila nešto ispod 11000 jena, YA-1 je koštao celih 138000 jena. Njegov naslednik, YC-1 bio je za stupanj bolji: zahvaljujući motoru od 174ccm snaga mu je povećana na čak 10,3ks. Pored veće snage, motor je bio izuzetnog izgleda dok je cena skočila na 145000 jena. YD-1 koji se pojavio naredne godine takodje je bio za to vreme izuzetan motor.I njegov najveći adut bio je agregat, prvi Yamahin dvocilindraš od 247ccm snage 14,7 konja. Prvi primerci u Americi prodati su 1958 godine.

YA-1 YC-1 YD-1

Od 1959 godine proizvodila se i sportska verzija ovog modela, YDS-1, čija je snaga bila celih 20ks a bio je opremljen i prvim 5-ostepenim menjačem domaće proizvodnje. U prodaji se mogao naći i kit za prepravku u kross motocikl.Prvi mopedi, MF-1 i SC-1 predstavljeni su 1960 godine.MF-1 je pravljen da bude što prostiji, jeftiniji i ekonomičniji, dok je model SC-1 bio ozbiljan maxi scooter. Iz motora zapremine 173 ccm razvijao je 10,3ks i imao menjač sa dva stepena prenosa. Početkom 60-ih, pomognuti od strane države proizvodjači motocikala počeli su da izvoze značajnije veći broj motora.1962 godine Yamaha je izvezla oko 12000 primeraka a samo dve godine kasnije čak 87000.Do 1965 proizvodnja je skočila na 244000 motora godišnje od kojih je pola išlo u inostranstvo.

YDS-1 MF-1 SC-1

Od novih motocikala 1963 predstavljen je YG-1 (6,3ks iz 75ccm) koji je kombinovao dobre performanse sa velikom pouzdanošću. Dve godine kasnije usledio je i popularni U5 MATE, direktan konkurent Honde CUB. Na njemu je premijerno predstavljen sistem zadužen za pravljenje mešavine, i automatsko kvačilo u Yamahinoj izvedbi.Motor zapremine 50ccm razvijao je 4,5ks. Iste godine predstavljen je i jedan model koji je bio omiljen medju sportski nastrojenim vozačima, AT90. Zahvaljujući motoru koji se vrteo do visokih obrtaja i sistemu „autopodmazivanja“ pružao je dobre performanse (8,2ks) a pritom se retko kvario.

YG-1 U5 Mate AT-90
    

Zaključeno je komentarisanje.