Douglas

Pedeset godina istorije u moto-svetu, pouzdane mašine sa kojom se putovalo oko sveta, brojni patenti koji su utemeljili istoriju razvoja motocikala. Mnoštvo modela i svima je zajednički dizajn agregata koji je postao zaštitni znak Douglasa, twin-boxer koji je prvih četvrt veka postavljen uzdužno, a narednih 25 godina poprečno. Zatim brojni uspesi u moto-sportu gde je bio neprikosnoven u svom zlatnom dobu istorije.

Motori, automobili, kamioni, avioni… sve je to Douglas… motor dostojan kralja!
Braća William, Edward i Arthur Douglas, po zanimanju kovači, počeli su posao sa malom livnicom i vremenom se preorijentisali na proizvodnju – pogađate motocikala! Firma Douglas & co, osnovana je u Kingswood u Bristolu, naravno Velika Britanija, 1882 godine a sa proizvodnjom motocikala tek 1907 preuzimanjem Light Motors Ltd kompanije.

Prvi model sa potpisom Douglas je javnosti predstavljen te iste 1907, iako je je prototip napravljen još 1905. Prvi motocikl je manje-više bio bicikl sa agregatom od 350cc i 2,75 konjske snage, dvocilindrični bokser, uzdužno postavljen.

Model iz 1907Nakon 3 godine na tržište plasiraju 2 nova modela sa oznakama B i C sa istim agregatima (350cc, 2.75HP). Reklamirali su ih kao motore za svakodnevnu upotrebu u saobraćaju. Sa uzdužno postavljenim agregatom i cilindima jedan nasuprot drugog, vožnja je udobna, gotovo bez vibracija. Agregat ima zamajac postavljen izvan bloka motora koji zbog velikog prečnika nije imao mesta unutar agregata. Prednosti takvog dizajna su mnogostruke: smanjuje vibracije, povećava fleksibilnost agregata (upotrebljiv je u većem opsegu obrtaja), oduzima manje snage nego dva proporcionalno manja, zatvorena zamajca koja se vrte u ulju. Takođe, zbog svoje veličine ima značajan žitoskopski efekat na motor, povećavajući stabilnost kada je motor “oboren” – u krivinama.

Model CU odnosu na prethodne modele zadržan je kajš kao finalni prenos i pedale kao “sekundarni” prenos ali sa dosta izmena u konstrukciji. Agregat je postavljen niže, promenjena prednja viljuška, podesivi fudasteri i niz manjih izmena. Maksimalna brzina ovih modela je oko 56km/h. Imali su BOSHovo magnetno paljenje zaštićeno od vlage i drugih štetnih uticaja unutar kućišta. Ni novi modeli nisu imali menjač a ni kvačilo!

Sledeća gama od 5 novih modela je predstavljena 1913 godine! Za 6 uspešnih godina u moto industriji su napravili nove pogone, proširivali proizvodne kapacitete i sve delove svojih motocikala su sami proizvodili! Novi modeli donose i značajne promene. Agregat je sada sa spoljnim podizačima ventila čime je povećana efikasnost agergata, smanjena potrošnja goriva a maksimalna brzina povećana za skoro 25km/h sa potrošnjom goriva ispod 3 litara na 100km!

Model N -poslednji sa pedalamaNovina kod ovih modela je i niže postavljeno sedište sa zaobljenim rezervoarom. Takođe i novi, automatski sistem podmazivanja agregata. Na prethodnim modelima je vozač sam kontrolisao nivo ulja za podmazivanje. Novi sistem je ugrađen zarad manje iskusnih vozača koji su najčešće preterivali sa količinom ulja što je rezultovalo zamašćivanjem svećice i skidanjem cilindra radi čišćenja. Pumpa za ulje je postavljena tako da je vozač u svakom trenutku mogao da je isključi i sam kontroliše količinu ulja za podmazivanje.

Svakako najzanimljiviji je model S! Sa skraćenim rezervoarom i nižim gornjim delom rama bio je namenjen damama! Pored slobodnog prostora između nogu postoje i štitnici oko mašine i zadnjeg točka kako damama ne bi suknja upala u točak ili se izmastila na motoru. Model je sa dve brzine, kurblom i širokim postoljem za noge.

Model SBili su to izuzetni motori, napravljeni sa filozofijom da budu jednostavni i trajni. Prelazili su i po par hiljada kilometara bez potrebe za štelovanjem!

Tih godina počinju i prvi zapaženiji sportski rezultati i endurance brzinski rekordi, Bashall sa pobedom u juniorskoj TT trci, Bailey sa mnogobrojim rekordima na Brooklands i pobedom u Le Mons, Francuska sa prosečnom brzinom od 75km/h za 5 sati trke, Eli Clark sa rekordom s’kraja na kraj Engleske, J. Stewart s’kraja na kraj Irske, H. V. Swift u 6-dnevnoj trci i više od 3.000 kilometara…

    

Zaključeno je komentarisanje.