DUU – ime koje ne govori mnogo

Iza neinvetivnog imena DUU, krije se pravo umetničko remek delo italijanske firme CR&S, smeštene u Milanu. DUU se kao koncept pojavio na EICMA sajmu 2009 godine a sada, dve godine kasnije, počelo se sa proizvodnjom ovog motora. Kako je kompletna planirana proizvodnja za 2011 godinu od 130 motora već rezervisana, moraćete da sačekate narednu godinu ukoliko planirate da potrošite 19.000 eura – koliko košta najjeftinija verzija ovog modela.

Motor je opremljen ogromnim, tipično američkim v-twin agregatom sa vazdušnim hlađenjem, kakav se retko viđa na italijanskim motorima. Motor ima zapreminu 1916 kubika i delo je firme X-Wedge kao jubilarni model povodom 50 godina postojanja. Razvija snagu od 95 konja na 5100 obrtaja  i ima obrtni moment od 148Nm na 4300 obrtaja što je dovoljno za maksimalnu brzinu od 200Km/h

Dizajn motora se može opisati kao mešavina idustrijsko-futurističkog, sa rezervoarom od 16,5 litara kao integralnim delom rama. Ram je napravljen od masivnih cevi od nerđajućeg čelika sa vidljivim varovima.

Svaki naručeni model se pravi po meri kupca, korman, nogostupi i nožne komande se podešavaju prema kupcu. Dostupan je u solo varijanti sa jednim sedištem i kao dvosed sa sedištem i nogostupima za suvozača i sa menjačem sa 5 i 6 stepena prenosa- po želji.

    

Zaključeno je komentarisanje.